Problém s CoursePlay

Máte problém s hrou či módy? Zkuste se tady zeptat..
Odpovědět
pitrs.cz
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. zář 2023 15:31:56

Problém s CoursePlay

Příspěvek od pitrs.cz »

Zdravim všechny.
Poslední dobou mi nějak začíná blbnout CoursePlay. Třeba s nakládacím vlekem na kulaté balíky RBM2000 jsem vždycky najel na pole s balíkama, na miniHUBu zmačknul šipku ( spustil práci) a on ty balíky sám posbíral. Teď když udělám to samé napíše hlášku "CP: vozidlo je příliš daleko od pole". Musím mu tedy zadat práci přes menu v nabídce pod ikonou volantu a vytvořit úkol a manualně mu na mapě ukázat který pole chci posbírat. Je to jako kdyby mu zůstalo v úkolu načtené poslední pole a ne to na kterém právě stojí. Pokud začnu hrát novou hru tak vše funguje jak má. Nevíte někdo co s tím?
Díky.
pospa58
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 29. lis 2018 16:52:02

Re: Problém s CoursePlay

Příspěvek od pospa58 »

Ahoj, tímhle sis odpověděl sám:
"Musím mu tedy zadat práci přes menu v nabídce pod ikonou volantu a vytvořit úkol a manualně mu na mapě ukázat který pole chci posbírat. Je to jako kdyby mu zůstalo v úkolu načtené poslední pole a ne to na kterém právě stojí."
Je to logické, pokud použiješ ten samý stroj a dáš mu úkol přes CP na jiném (vzdáleném) poli, než pracoval předtím, tak samozřejmě se snaží na to pole dostat a tam zahájit práci. Tak to funguje poměrně dlouho u všech prací na poli.
P.S. Jen tak pro zajímavost, pokud pošleš stroj vykonat stejnou práci na stejné pole (tedy pokud jsi nezmazal starou trasu a nenahrál novou), tak ti udělá jen posledních pár metrů do konce, musíš po najetí na pole zadat práci od prvního bodu.
pitrs.cz
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. zář 2023 15:31:56

Re: Problém s CoursePlay

Příspěvek od pitrs.cz »

No u sběru balíku by to tak být nemělo. Tam by se trasa zadávat neměla, tu by si přece podle rozhazení balíků měl na daném poli vypočítat sám. Pokud jde třeba o sekání, hnojení, orání atd. je třeba trasu na poli vytvořit a po dokončení práce z paměti stroje vymazat buď ikonkou (tvaru zákaz stání) nebo v manažeru tras. Tady ale není jak sběrač donutit aby na starou trasu zapomněl. Všechno funguvalo bezva než jsem jednou prubnul ukázat mu které pole má posbírat na mapě. Jestli si k nějaký misi sběrač pronájmu, ten funguje jak má. Je někde v sejvech uloženo kdo jakou práci má zadanou, že bych se pokusil rozmluvit mu tu tvrdohlavost úpravou nějakýho souboru?
pospa58
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 29. lis 2018 16:52:02

Re: Problém s CoursePlay

Příspěvek od pospa58 »

Nechápeš, od jisté verze je CP je prostě nutné označit/nastavit pole, na kterém má sbírat, jinak, pokud to neuděláš, tak buď zůstane stát na daném poli a nesbírá (v lepším případě ti ještě napíše "Trasa nenalezena") nebo začne záhadně někam přejíždět a hledat (asi) původní pole. Prostě při nastavování nastavíš v menu CP "Obalování a sběr balíků" pole, na kterém chceš balit/sbírat, a stroj tam pošleš.
P.S. 1 Anebo je možné, že tam používáš módy strojů, které v posledních verzích CP tento sběr nezvládají (bohužel je mezi nimi i jeden mód s Tatrou). Což není problém CP, ale autora módu. Takové módy mám třeba i při silážování, některé buldozery/stroje jedou v pohodě a jámu mi pěkně vyplní a udusají, jiné prostě mód nevezmou a jen před silážní jámou tupě stojí.
P.S. 2 A jen tak pro zajímavost - pokud používáš tažený sběrač balíků, tak zaleží i na traktoru, který ho táhne. U základních módů to je bez problémů, ale opět to některé módy nezvládnou, bohužel jsou mezi tím i některé (většina) Zetory z módu Zetor pack.
pitrs.cz
Příspěvky: 3
Registrován: úte 12. zář 2023 15:31:56

Re: Problém s CoursePlay

Příspěvek od pitrs.cz »

Módy nepoužívám žádné. V posledních dvou verzích CP je i integrovaná nápověda kde se přesně popisuje jak sběr balíku používat . Bohužel pokud se mi to chová jak jsem popisoval výše , nemůžu sběr automatizovat a propojit s AutoDrive . Dorazí mi na dané pole a pak napíše že pole je příliš daleko protože .má v paměti uložené pole minulé (zadané manuálně přez mapu). Proto se ptám v jakém souboru jsou uloženy vazby strojů na dané trasy popř. pole. Jinak už svůj problém popsat nedokážu. Spíš budu muset kontaktovat přímo tvůrce CP.
pospa58
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 29. lis 2018 16:52:02

Re: Problém s CoursePlay

Příspěvek od pospa58 »

...nemůžu sběr automatizovat a propojit s AutoDrive ...
Nic ve zlém, ale co to zase meleš? Prostě s tím musíš zacházet stejně jako s kteroukoliv jinou trasou CP (orba, hnojení, sklizeň), musíš prostě k dané trase AD určit pole, na kterém se má trasa CP spustit. Mně to funguje naprosto bez problémů u standardních módů Giants (těch přímo ve hře) a u převážné většiny stažených módů (kromě těch viz můj předchozí příspěvek). Hraju to tak od té doby, co CP možnost balení/sběr balíku přidal a od kdy musí se zadat pole, na kterém má sbírat.
P.S. Jakou verzi CP vůbec máš?
P.S. Jen tak mimochodem, mám ve hře výběr z cca 1300 různých módů (mimo mapy a scripty) a hraju absolutně v pohodě, leckdy se mi na mapě pohybuje i více než 30 strojů řízených AD a většinou je tam víc jak jeden pro sběr/balení balíků a balí/dopravují mi bez jakýchkoliv problémů (mimo zcela výjimečné střety s provozem).
Odpovědět